Szulerzy w maju i czerwcu

“Jeden z najlepszych zespołów jakie widziałem na naszych scenach. Nikt u nas tak nie gra.”
Sławek Turkowski, Jazz Radio, Warszawa

Najbliższe koncerty:

28.05.2022 – Człuchów – SOHO
29.05.2022 – Jaraczewo – plener
29.05.2022 – Książ Wielkopolski – plener
04.06.2022 – Czempiń – Dni Miasta
17.06.2022 – Mirachowo, Blues w Leśniczówce
24.06.2022 – Koło – XVI Zlot Motocyklowy w Kole

Szulerzy – zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą swingu i soulu. Ten koktajl muzyczny nazwali blues’n’roll i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.

Członkowie zespołu:
Emilia Wikarska-Karbowiak ∼ śpiew
Marcin Szulkowski ∼ gitara
Marek Wikarski ∼ gitara basowa, kontrabas
Miłosz Szulkowski ∼ perkusja

Dyskografia:
-Bez Ciebie [2003]
-Gra w piki daje wyniki (Jaromi & Szulerzy) [2004, wzn. 2009]
-Pilnuj się! [2005, wzn. 2015]
-Koniec tygodnia [2008]
-Blues’n’roll [2012]
-Życie zaczyna się w piątek [2014]
-18 [2020]
Nagrania grupy ukazały się również na wielu składankach i antologiach.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.