Szulerzy w październiku i listopadzie

„Jeden z najlepszych zespołów jakie widziałem na naszych scenach. Nikt u nas tak nie gra.”
Sławek Turkowski, Jazz Radio, Warszawa

Najbliższe koncerty:

19.10.2018 – Gostynin, Zamek, godz. 20:00

26.10.2018 – Gdańsk, klub, godz. 19:00

02.11.2018 – Szczecin, „After Blues i Przyjaciele”

10.11.2018 – Żyrardów, Klub Koliber, godz. 19:00

16.11.2018 – Toruń, ACKiS „Od Nowa”, Toruń Blues Meeting, godz.19:15

Szulerzy – zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą swingu i soulu. Ten koktajl muzyczny nazwali blues’n’roll i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.

Członkowie zespołu:
-Emilia Wikarska – śpiew
-Marcin Szulkowski – gitara
-Marek Wikarski – gitara basowa, kontrabas
-Miłosz Szulkowski – perkusja
-Jacek Karpowicz – harmonijka

Dyskografia:
-Bez Ciebie [2003]
-Gra w piki daje wyniki (Jaromi & Szulerzy) [2004, wzn. 2009]
-Pilnuj się! [2005, wzn. 2015]
-Koniec tygodnia [2008]
-Blues’n’roll [2012]
-Życie zaczyna się w piątek [2014]
Nagrania grupy ukazały się również na wielu składankach i antologiach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.