Ursa Bombina Blues

Jak zawitacie na bieszczadzkie spotkania muzyczne Bies Czad Blues, to będziecie mieli okazję skosztować całej gamy piw z Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior.

Centrum Ursa Maior – założone w 2013 roku w Uhercach Mineralych, między Leskiem a Ustrzykami Dolnymi, mieści Bieszczadzką Wytwórnię Piwa – jedyny w Bieszczadach, lokalny mikrobrowar, sklep z produktami regionalnymi Esencja Karpat oraz trzypoziomową salę Ursa Maior Gallery z Domem Aukcyjnym.
Wszystkie piwa Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa to piwa górnej fermentacji, tzw. ales. Są to piwa niepasteryzowane i niefiltrowane, naturalnie nasycone CO2. Proces warzenia piw przeprowadza sama założycielka browaru, według swoich autorskich receptur. W świecie piwowarów znana jest jako Piwowarka Aga. Ma na swoim koncie wielu nagród i wyróżnień w konkursach piwowarskich.

Esencja Karpat, to oficjalny sklep Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior – LINK.

Ursa_Maior_logo

Browar stworzył też coś na bluesową nutkę.

URSA BOMBINA BLUES
Piwo w stylu Robust Porter
Ekstrakt 15% wag., alkohol 6% obj.
Uwarzyła Piwowarka Aga

URSA BOMBINA BLUES to piwo o czekoladowo-kawowym aromacie z przyprawowo-ziołową nutą pochodzącą od chmielu. Umiarkowana pełnia, słodowo-kawowy smak podkreślony przyjemną, przyprawową goryczką sprawiają, że piwo jest świetnie pijalne. Uwaga – jest także przyjemnie rozgrzewające! Poczuj bluesa!

Świetnie komponuje się do dań z grilla i wędzonych, pieczonych warzyw i mięs, burgerów, kanapek na pieczywie razowym, lekkich deserów czekoladowych i kawowych np. sufletów i musów.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane.
Naturalnie nasycone CO2.
Należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (<10°C).
Składniki: woda, słód, chmiel, drożdże.

ursa-bombina-blues-butelka-etykieta

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.